Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z červené řepy)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 968 kJ /
470 kcal
Bílkoviny12,70 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,70 g
Tuky2,15 g
– nasycené0,84 g
– nenasycené3,01 g
–– mononenasycené0,52 g
–– polynenasycené2,49 g
––– omega 30,00 g
Vláknina21,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 334 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy91,60 g
– cukry57,37 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g očištěné červené řepy Červená řepa čerstvá 500 g
1 1 středně velká cibule Cibule čerstvá 70 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
250 g 250 g rajského protlaku (můžou být i loupaná rajčata v konzervě) Protlak rajčatový 250 g
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1500 ml
olivový olej (pokud máme) Olej olivový
1 lžíce 1 lžíce balsamico octu (normální ocet může být taky, ale míň) Ocet balsamikový bílý 20 ml
cukr Cukr bílý
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
provensálské koření Provensálské koření
bazalka (čerstvá či sušená) Bazalka čerstvá
zakysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.