Nutriční hodnoty (Polévka z červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 968 kJ / 470 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,70 g |
| Tuky | 2,15 g |
| – nasycené | 0,84 g |
| – nenasycené | 3,01 g |
| –– mononenasycené | 0,52 g |
| –– polynenasycené | 2,49 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 21,64 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 334 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 91,60 g |
| – cukry | 57,37 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g očištěné červené řepy | Červená řepa čerstvá | 500 g |
| 1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 250 g 250 g rajského protlaku (můžou být i loupaná rajčata v konzervě) | Protlak rajčatový | 250 g |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| olivový olej (pokud máme) | Olej olivový | |
| 1 lžíce 1 lžíce balsamico octu (normální ocet může být taky, ale míň) | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
| cukr | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| provensálské koření | Provensálské koření | |
| bazalka (čerstvá či sušená) | Bazalka čerstvá | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% |