Nutriční hodnoty (Polévka Krupník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 221 kJ / 292 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,92 g |
| Tuky | 11,85 g |
| – nasycené | 7,31 g |
| – nenasycené | 3,71 g |
| –– mononenasycené | 3,12 g |
| –– polynenasycené | 0,59 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 14,69 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 107 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 34,40 g |
| – cukry | 23,48 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrst 1 hrst fazolí (já dala bílé drobnější) | Fazole bílé | |
| 1 hrst 1 hrst krup | Kroupy ječné | |
| 3 3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 4 žampiony | Žampion čerstvý | |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 dl 1 dl kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| zeleninový bujon | Bujón zeleninový | |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská |