Nutriční hodnoty (Dýňový koláč s krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 25 620 kJ / 6 123 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 136,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 77,00 g |
| Tuky | 422,30 g |
| – nasycené | 150,77 g |
| – nenasycené | 228,99 g |
| –– mononenasycené | 84,56 g |
| –– polynenasycené | 144,43 g |
| ––– omega 3 | 23,70 g |
| Vláknina | 57,03 g |
| Cholesterol | 1,40 g |
| Sodík | 905 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 417,64 g |
| – cukry | 220,14 g |
| ––– laktóza | 16,64 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg malé dýně (hokaido) | Dýně čerstvá | 1000 g |
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 150 g 150 g cukru krystal (nebo napůl s medem) | Cukr bílý | 150 g |
| 300 g 300 g mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 300 g |
| 50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 1 1 kypřicí prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 2 lžičky 2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého hřebíčku | Hřebíček | 5 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 1 balíček 1 balíček ztužovače šlehačky | Ztužovač šlehačky | 10 g |
| 30 g 30 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 30 g |
| 3 lžičky 3 lžičky cukru moučkového | Cukr bílý | 15 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín |