Nutriční hodnoty (Matar paneer - hrášek se sýrem a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 355 kJ / 1 041 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 50,66 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,54 g |
Tuky | 64,35 g |
– nasycené | 38,60 g |
– nenasycené | 23,25 g |
–– mononenasycené | 20,48 g |
–– polynenasycené | 2,77 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 11,96 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 18,30 g |
Sůl | 45,63 g |
Sacharidy | 53,26 g |
– cukry | 33,33 g |
––– laktóza | 14,66 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
225 g 225 g panýru, domácího sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 225 g |
ghí nebo rostlinný olej na smažení | Ghí | |
4 čl 4 čl soli | Sůl mořská | 40 g |
2 1/ 2 čl 2 čl kurkumy | Kurkuma mletá | 20 g |
2 pl 2 pl ghí | Ghí | 30 g |
1/2 čl 1/2 čl indického kmínu | Římský kmín | |
1 1 nebo 2 čerstvé čili, nadrobno nakrájené a zbavené semínek | ||
1 čl 1 čl strouhaného čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | 10 g |
1/4 čl 1/4 čl asafoetidy | Asa foetida | |
450 g 450 g vyloupaného čerstvého hrášku, lze použít i mražený nebo konzervovaný | ||
150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
6 6 nakrájených rajčat | Rajče červené čerstvé | 360 g |
1 1 1/2 pl citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | |
1 čl 1 čl garam masaly | Garam masala | 10 g |