Nutriční hodnoty (Matar paneer - hrášek se sýrem a rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 355 kJ / 1 041 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,54 g |
| Tuky | 64,35 g |
| – nasycené | 38,60 g |
| – nenasycené | 23,25 g |
| –– mononenasycené | 20,48 g |
| –– polynenasycené | 2,77 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 11,96 g |
| Cholesterol | 213 mg |
| Sodík | 18,30 g |
| Sůl | 45,63 g |
| Sacharidy | 53,26 g |
| – cukry | 33,33 g |
| ––– laktóza | 14,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 225 g 225 g panýru, domácího sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 225 g |
| ghí nebo rostlinný olej na smažení | Ghí | |
| 4 čl 4 čl soli | Sůl mořská | 40 g |
| 2 1/ 2 čl 2 čl kurkumy | Kurkuma mletá | 20 g |
| 2 pl 2 pl ghí | Ghí | 30 g |
| 1/2 čl 1/2 čl indického kmínu | Římský kmín | |
| 1 1 nebo 2 čerstvé čili, nadrobno nakrájené a zbavené semínek | ||
| 1 čl 1 čl strouhaného čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | 10 g |
| 1/4 čl 1/4 čl asafoetidy | Asa foetida | |
| 450 g 450 g vyloupaného čerstvého hrášku, lze použít i mražený nebo konzervovaný | ||
| 150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
| 6 6 nakrájených rajčat | Rajče červené čerstvé | 360 g |
| 1 1 1/2 pl citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| 1 čl 1 čl garam masaly | Garam masala | 10 g |