Nutriční hodnoty (Hovězí na česneku s veselým knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 596 kJ / 1 815 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,60 g |
| Tuky | 55,78 g |
| – nasycené | 24,17 g |
| – nenasycené | 27,73 g |
| –– mononenasycené | 21,15 g |
| –– polynenasycené | 6,58 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 21,33 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 129 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 273,05 g |
| – cukry | 13,19 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky zadního hovězího masa (600 g) | Hovězí kýta | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla (nebo oleje) | Sádlo vepřové | 30 g |
| vývar (nebo hovězí bujon + voda) | Vývar masový | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky (nebo instantní tmavá jíška) | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| worcestrová omáčka | Worcestrová omáčka | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 4 střední brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 300 g 300 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 300 g |
| 250-300 g 250-300 g dětské krupičky (dle potřeby) | Krupice pšeničná jemná | 275 g |
| kousek kousek zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| kousek kousek červené papriky | Paprika červená čerstvá |