Jednoduchá šípková marmeláda
Chcete si připravit kančí maso s pověstnou šípkovou omáčkou? Základ této omáčky tvoří právě šípková marmeláda. Není vůbec složité ji připravit a hodí se nejen ke zvěřině, ale také do cukroví nebo na chleba.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 634 kJ / 3 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,76 g |
Tuky | 3,69 g |
Vláknina | 242,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 727,99 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dávka na fotce je z 1/2 kg šípků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2017 16:54
rihana: Moc děkuji!!!
1. 11. 2017 16:53
Jana Remková:
šípky zbavím stopek a okvětí, dám do kastrolu a zaliji vodou, zvolna vařím až změknou. Prolisuji, odpad ještě řídím vodou, aby se všechna dřeň vylisovala, to je jediný pracný. Do protlaku dám cukr, želírovací prostředek a ještě povařím. 'Chloupky z šípků se perfektně rozvaří. Horkou do skleniček a dnem vzhůru. Na 1 kg šípků 200-300 g písk.cukru, já dávám spíše méně, 1/2 balíčku želír.prostředku. Jelikož mám často maso z kance, tak mám šípk.džemu velikou spotřebu.
šípky zbavím stopek a okvětí, dám do kastrolu a zaliji vodou, zvolna vařím až změknou. Prolisuji, odpad ještě řídím vodou, aby se všechna dřeň vylisovala, to je jediný pracný. Do protlaku dám cukr, želírovací prostředek a ještě povařím. 'Chloupky z šípků se perfektně rozvaří. Horkou do skleniček a dnem vzhůru. Na 1 kg šípků 200-300 g písk.cukru, já dávám spíše méně, 1/2 balíčku želír.prostředku. Jelikož mám často maso z kance, tak mám šípk.džemu velikou spotřebu.
1. 11. 2017 16:43
casino: to snad není možný, zavařenina je úplně jemňoučká, když mi zbyde po omáčce, tak si ji namažu i na chleba.
22. 10. 2017 17:43
Jana Remkova:
rihana:
No, já mám sice nerezové patro ale ten rozdíl jsem poznal a od toho času kupujeme Hagebutten Konfitüre
rihana:
No, já mám sice nerezové patro ale ten rozdíl jsem poznal a od toho času kupujeme Hagebutten Konfitüre
22. 10. 2017 17:18
rihana: Fakt?? Kde je sakra ten recept??
22. 10. 2017 14:25
U šípkové marmelády není vůbec třeba vydlabávat vnitřek, úplně zbytečná práce. Vše se rozvaří a krásně propasíruje. Recept mám tady někde z internetu a dělám jí už přinejmenším deset let. Je skvělá a zaručeně jednoduchá. Obtížné je na ní jen to pasírování.
22. 10. 2017 14:02
casino:
Ale dá sa to robiť aj jednoduchšie. Ja prinesiem šípky a suseda uvarí lekvár.
Ale dá sa to robiť aj jednoduchšie. Ja prinesiem šípky a suseda uvarí lekvár.
22. 10. 2017 13:54
Jana Remkova: No jo no jenže už tu jedna je tak jsem musela něco přihodit a číslo se mi nechtělo dávat . Pracné je to očištění to je pravda, ale pak již jsem měla za hodinu hotovo.
22. 10. 2017 09:57
Není jednoduchá , ale rozhodně je skvělá. Já váhám, jestli z šípků udělat likér, nebo marmeládu
21. 10. 2017 22:27
"Jednoduchá šípková marmeláda"
No, ten kdo někdy vařil šípkovou zavařeninu podobným způsobem (ad 1 postupu), tak se nemůže nezeptat, jak že se to může dělat složitěji (pracněji)?
No, ten kdo někdy vařil šípkovou zavařeninu podobným způsobem (ad 1 postupu), tak se nemůže nezeptat, jak že se to může dělat složitěji (pracněji)?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Šťavnatá jablíčka s krustou
Přidáno před 8 hodinami
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 17 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 18 hodinami
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno 18. 9. 2024 12:33
Právě bylo uvařeno:
Krůtí prso na hořčici s rýží
Kody74 uvařila před 4 hodinami
Mexické fazole s masem
Lukas.Vatral uvařila před 5 hodinami
Bílkové řezy
Moanka uvařil před 5 hodinami
Grilovaná vepřová panenka s tymiánovou omáčkou
Michak uvařil před 5 hodinami
Šlehané bifteky
AnnaP4 uvařila před 6 hodinami
Bábovka se strouhanými jablky
evik_svistik uvařila před 7 hodinami
Tmavé raženky
Tonja uvařila před 8 hodinami
Losos téměř beze všeho
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Pikantní směs na topinky
bmwbmw1 uvařil před 9 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Bekkybek uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak poznat správně uvařenou marmeládu. Jednoduché želírovací zkoušky znaly už naše babičky. Stačí se podle nich řídit
Jak sbírat a sušit šípky? Nasbírejte vitamínovou nálož během podzimní procházky
Jak a kdy sbírat šípky? Správné načasování je zárukou zralých šípků plných vitamínů
Další recepty
Tématické fráze: šípková šťáva šípková marmeláda bez cukru šípková marmeláda šipkova marmelada recept šípková šťáva recept šípková zavařenina recept top recepty šípková marmeláda šípková marmeláda postup jednoduchá šípková zavařenina jednoducha marmeláda recept šípková zavařenina šípková marmeláda jednoduše šípková marmeláda bez bez cukru recept šípková šťáva recepty na sipkovou marmeladu vnitrek šípků příprava šípkové marmelady recepty-šípková marmeláda šípková štáva recepty recept šípková zavařenina
Suroviny: šípky, cukr třtinový, koření hřebíček, kyselina citronová, citron,
Jednoduchá šípková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NrzL
10 názorů