Nutriční hodnoty (Kotleta na sherry)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 129 kJ / 270 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,45 g |
| Tuky | 8,95 g |
| – nasycené | 5,45 g |
| – nenasycené | 3,35 g |
| –– mononenasycené | 2,70 g |
| –– polynenasycené | 0,65 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 8,43 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 3,28 g |
| Sůl | 7,95 g |
| Sacharidy | 38,58 g |
| – cukry | 25,08 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 plátky 2 plátky z vykostěných kotlet (i krkovička) | Vepřová kotleta bez kosti | |
| 5-6 5-6 středně tlustých mrkví | Mrkev čerstvá | 275 g |
| 1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 1 větší vodnice, lepší je fialová, ale může být bílá | ||
| kousek kousek červené papriky na ozdobu | Paprika červená čerstvá | |
| brambory na dvě porce | Brambor zimní | |
| 1 dkg 1 dkg másla (plátek) | Máslo kravské | 10 g |
| 4 lžíce 4 lžíce kečupu | Kečup sladký | 60 ml |
| 1/2 1/2 lžíce dobré hořčice | Hořčice plnotučná | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžičky 2 lžičky grilovacího koření | Grilovací koření | 10 g |
| koření na grilovanou zeleninu | Provensálské koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| instantní bujón (nebo Vegeta) | Bujón hovězí | |
| 1,5 1,5 frťánku sherry | Sherry | |
| 1 větvička 1 větvička libečku | Libeček čerstvý |