Nutriční hodnoty (Jarní kopřivačka s cibulkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 876 kJ / 448 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,15 g |
| Tuky | 34,52 g |
| – nasycené | 16,08 g |
| – nenasycené | 13,22 g |
| –– mononenasycené | 11,22 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 0,30 g |
| Cholesterol | 580 mg |
| Sodík | 239 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 12,88 g |
| – cukry | 4,38 g |
| ––– laktóza | 3,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 hrst 1 hrst mladých kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |