Nutriční hodnoty (Pampeliškovo-bazalkový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 573 kJ / 615 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,74 g |
| Tuky | 55,69 g |
| – nasycené | 8,01 g |
| – nenasycené | 45,21 g |
| –– mononenasycené | 37,59 g |
| –– polynenasycené | 7,62 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 109 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 18,89 g |
| – cukry | 0,14 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrst 1 hrst jarních pampeliškových listů | Jitrocel list | |
| 1/2 hrsti 1/2 hrsti bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce balsamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 plátek 1 plátek veky | Veka | |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce oleje (na opečení veky) | Olej řepkový | 5.5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |