Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pampeliškovo-bazalkový salát)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie2 573 kJ /
615 kcal
Bílkoviny9,42 g
– z toho živočišné bílkoviny8,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,74 g
Tuky55,69 g
– nasycené8,01 g
– nenasycené45,21 g
–– mononenasycené37,59 g
–– polynenasycené7,62 g
––– omega 30,52 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy18,89 g
– cukry0,14 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 hrst 1 hrst jarních pampeliškových listů - Jitrocel list
1/2 hrsti 1/2 hrsti bazalky Bazalka čerstvá
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
1 1 šalotka Šalotka čerstvá
4 lžíce 4 lžíce olivového oleje Olej olivový 44 ml
2 lžíce 2 lžíce balsamikového octu Ocet balsamikový bílý 40 ml
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
1 1 vajíčko na hniličku Vejce slepičí 70 g
1 plátek 1 plátek veky Veka
1/2 lžíce 1/2 lžíce oleje ( na opečení veky) Olej řepkový 5.5 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.