Nutriční hodnoty (Pampeliškovo-bazalkový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 573 kJ / 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,74 g |
Tuky | 55,69 g |
– nasycené | 8,01 g |
– nenasycené | 45,21 g |
–– mononenasycené | 37,59 g |
–– polynenasycené | 7,62 g |
––– omega 3 | 0,52 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 18,89 g |
– cukry | 0,14 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrst 1 hrst jarních pampeliškových listů - | Jitrocel list | |
1/2 hrsti 1/2 hrsti bazalky | Bazalka čerstvá | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
2 lžíce 2 lžíce balsamikového octu | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 1 vajíčko na hniličku | Vejce slepičí | 70 g |
1 plátek 1 plátek veky | Veka | |
1/2 lžíce 1/2 lžíce oleje ( na opečení veky) | Olej řepkový | 5.5 ml |