Nutriční hodnoty (Celozrnný chleba se záparou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 710 kJ / 1 843 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 56,53 g |
Tuky | 10,57 g |
– nasycené | 1,65 g |
– nenasycené | 7,35 g |
–– mononenasycené | 1,95 g |
–– polynenasycené | 5,40 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 36,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 362,13 g |
– cukry | 14,96 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
25 g 25 g pravidelně krmeného žitného kvásku | Kvásek žitný | 25 ml |
160 g 160 g vody | Voda | 160 ml |
100 g 100 g žitné mouky celozrnné jemné | Mouka žitná celozrnná hladká | 100 g |
50 g 50 g pšeničné mouky celozrnné jemné | Mouka pšeničná celozrnná hladká | 50 g |
– smichame dohromady a zakryte nechame 10-14 – smichame dohromady a zakryte nechame 10-14 hodin prokvasit. | ||
200 g 200 g pšeničné mouky celozrnné jemné | Mouka pšeničná celozrnná hladká | 200 g |
lžíce lžíce lněného semínka | Lněná semínka | |
za stálého míchání zalijeme 230 g horké vody, promíchané dobře zakryjeme a necháme vlhnout (zápara je hodně hustá). Působením enzymů bude zvýrazněná chuť chleba, těsto lépe pokyne a chleba bude mít i tmavší střídku. | Chléb pšeničný kváskový | |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 7.5 g |
150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |