Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Celozrnný chleba se záparou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 710 kJ /
1 843 kcal
Bílkoviny56,53 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny56,53 g
Tuky10,57 g
– nasycené1,65 g
– nenasycené7,35 g
–– mononenasycené1,95 g
–– polynenasycené5,40 g
––– omega 30,50 g
Vláknina36,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy362,13 g
– cukry14,96 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
25 g 25 g pravidelně krmeného žitného kvásku Kvásek žitný 25 ml
160 g 160 g vody Voda 160 ml
100 g 100 g žitné mouky celozrnné jemné Mouka žitná celozrnná hladká 100 g
50 g 50 g pšeničné mouky celozrnné jemné Mouka pšeničná celozrnná hladká 50 g
– smichame dohromady a zakryte nechame 10-14 – smichame dohromady a zakryte nechame 10-14 hodin prokvasit.
200 g 200 g pšeničné mouky celozrnné jemné Mouka pšeničná celozrnná hladká 200 g
lžíce lžíce lněného semínka Lněná semínka
za stálého míchání zalijeme 230 g horké vody, promíchané dobře zakryjeme a necháme vlhnout (zápara je hodně hustá). Působením enzymů bude zvýrazněná chuť chleba, těsto lépe pokyne a chleba bude mít i tmavší střídku. Chléb pšeničný kváskový
2 lžičky 2 lžičky soli Sůl mořská 16 g
1-2 lžičky 1-2 lžičky drceného kmínu Kmín mletý 7.5 g
150 g 150 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 150 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.