Nutriční hodnoty (Žampionové rizoto s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 892 kJ / 1 647 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,67 g |
| Tuky | 12,07 g |
| – nasycené | 7,13 g |
| – nenasycené | 3,91 g |
| –– mononenasycené | 3,02 g |
| –– polynenasycené | 0,89 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 27,19 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 57 mg |
| Sůl | 0,11 g |
| Sacharidy | 337,28 g |
| – cukry | 37,36 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku rýže parboiled | Rýže bílá | 375 g |
| 250 g 250 g žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| ½ h rnku rnku jablečného moštu | Šťáva z jablka | |
| vývar | Vývar hovězí | |
| 2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílé koření | Pepř černý | |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| olej | Olej řepkový |