Nutriční hodnoty (Batátová polévka s pohankou a šalvějí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 832 kJ / 199 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,76 g |
Tuky | 16,58 g |
– nasycené | 10,66 g |
– nenasycené | 5,71 g |
–– mononenasycené | 5,21 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 4,39 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,46 g |
– cukry | 2,58 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
kousek kousek čerstvého zázvoru (2-3 cm) | Zázvor čerstvý | |
1 1 středně velký batát | Batáty neloupané | |
zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
asi 3 lístky asi 3 lístky šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
muškátový květ | Muškát květ sušený | |
snítka snítka čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
1/2 šálku 1/2 šálku pohankové lámanky | Pohanka loupaná | |
asi 20 lístků asi 20 lístků čerstvé šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
plátek plátek másla | Máslo kravské |