Nutriční hodnoty (Rajčatové želé s mascarpone)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 320 kJ / 1 988 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,12 g |
| Tuky | 173,89 g |
| – nasycené | 103,12 g |
| – nenasycené | 67,35 g |
| –– mononenasycené | 59,72 g |
| –– polynenasycené | 7,62 g |
| ––– omega 3 | 1,64 g |
| Vláknina | 16,16 g |
| Cholesterol | 348 mg |
| Sodík | 350 mg |
| Sůl | 0,43 g |
| Sacharidy | 71,41 g |
| – cukry | 58,35 g |
| ––– laktóza | 18,77 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 500 g 500 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 500 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 200 ml 200 ml pasírovaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 200 g |
| 12 plátků 12 plátků želatiny | Želatina vepřová | |
| 2 snítky 2 snítky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 1 snítka 1 snítka bazalky | Bazalka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| cukr | Cukr bílý | |
| 200 g 200 g mascarpone | Mascarpone | 200 g |
| 150 g 150 g jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 150 ml |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| půlky půlky cherry rajčat | Rajčata cherry |