Nutriční hodnoty (Křidélka pečená s novými bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 196 kJ / 1 242 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,84 g |
| Tuky | 66,42 g |
| – nasycené | 43,53 g |
| – nenasycené | 20,70 g |
| –– mononenasycené | 18,56 g |
| –– polynenasycené | 2,14 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 21,55 g |
| Cholesterol | 214 mg |
| Sodík | 225 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 130,05 g |
| – cukry | 19,73 g |
| ––– laktóza | 4,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10-12 10-12 kuřecích křidélek | Kuře křídlo | |
| 500-600 g 500-600 g nových brambor | Brambor raný | 550 g |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| 2 snítky 2 snítky tymiánu | Tymián sušený | |
| 1 snítka 1 snítka libečku | Libeček čerstvý | |
| 1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky tandori masala (nebo jiné oblíbené koření) | Tandoori masala | 2.5 g |