Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Citronové rizoto s hráškem a krevetami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie8 255 kJ /
1 973 kcal
Bílkoviny57,07 g
– z toho živočišné bílkoviny33,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny23,70 g
Tuky58,74 g
– nasycené22,51 g
– nenasycené32,54 g
–– mononenasycené24,14 g
–– polynenasycené8,40 g
––– omega 32,28 g
Vláknina18,78 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 362 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy296,99 g
– cukry36,93 g
––– laktóza0,03 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 citron Citrón čerstvý 90 g
1 lžíce 1 lžíce medu Med nepasterovaný 36 g
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
150 g 150 g loupaných krevet Krevety loupané 150 g
1 lžíce 1 lžíce hladkolisté petržele Petržel nať čerstvá 15 g
300 g 300 g kulatozrnné rýže Rýže bílá kulatozrnná 300 g
500 ml 500 ml vývaru (ideálně rybí, nebo voda) Vývar masový 500 ml
50-70 ml 50-70 ml vína (nemusí být) Víno bílé suché 60 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
2 lžíce 2 lžíce přepuštěného másla (ghí) Ghí 30 g
1 hrst 1 hrst mraženého hrášku Hrášek zelený mražený
2 lžíce 2 lžíce hladkolisté petržele Petržel nať čerstvá 30 g
citronová šťáva (dle chuti) Šťáva z citrónu
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.