Nutriční hodnoty (Cibulový quiche s gorgonzolou, slaninou a levandulí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 823 kJ / 4 021 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 54,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,18 g |
| Tuky | 310,29 g |
| – nasycené | 176,20 g |
| – nenasycené | 122,97 g |
| –– mononenasycené | 106,30 g |
| –– polynenasycené | 16,67 g |
| ––– omega 3 | 1,59 g |
| Vláknina | 22,20 g |
| Cholesterol | 1,34 g |
| Sodík | 6,28 g |
| Sůl | 13,45 g |
| Sacharidy | 213,17 g |
| – cukry | 33,95 g |
| ––– laktóza | 6,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky (můžete použít i špaldovou) | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 50 ml 50 ml ledové vody | Voda | 50 ml |
| 1 KL 1 KL soli (zarovnaná) | Sůl mořská | 8 g |
| 3-4 3-4 velké cibule | Cibule čerstvá | 245 g |
| 120 g 120 g slaniny | Špek | 120 g |
| 150 g 150 g gorgonzoly (nebo jiného sýru s modrou plísní, případně kozí) | Gorgonzola | 150 g |
| 2 KL 2 KL sušených kvítků levandule | Levandule květ čerstvý | |
| 2-3 2-3 vejce (podle velikosti) | Vejce slepičí | 175 g |
| 125 ml 125 ml smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 125 ml |
| kousek kousek másla + na vymazání formy | Máslo kravské |