Nutriční hodnoty (Tyrolská polévka se špekovými knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 926 kJ / 3 328 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 197,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 176,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,98 g |
| Tuky | 205,99 g |
| – nasycené | 92,38 g |
| – nenasycené | 101,43 g |
| –– mononenasycené | 82,18 g |
| –– polynenasycené | 19,25 g |
| ––– omega 3 | 1,62 g |
| Vláknina | 13,10 g |
| Cholesterol | 879 mg |
| Sodík | 3,13 g |
| Sůl | 7,72 g |
| Sacharidy | 165,25 g |
| – cukry | 17,10 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězích kostí | Kost hovězí | 500 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 8 kuliček 8 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| čtvrt malého celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 150 g 150 g prorostlé slaniny | Špek | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 200 g 200 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 200 g |
| 1 1 veka | Veka | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 malý pórek | Pórek čerstvý | |
| hrst hrst sekané petrželky | Petržel nať čerstvá |