Nutriční hodnoty (Polévka z uzeného vývaru s pohankou, kapustou a bramborem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 6 352 kJ / 1 518 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 49,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,92 g |
| Tuky | 32,30 g |
| – nasycené | 15,26 g |
| – nenasycené | 14,59 g |
| –– mononenasycené | 8,89 g |
| –– polynenasycené | 5,70 g |
| ––– omega 3 | 0,71 g |
| Vláknina | 37,83 g |
| Cholesterol | 156 mg |
| Sodík | 1,85 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 203,53 g |
| – cukry | 12,57 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 l 1,5 l uzeného vývaru | Vývar vepřový | 1500 ml |
| 3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
| 300 g 300 g kadeřavé kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 300 g |
| 200 g 200 g pohanky | Pohanka loupaná | 200 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 200 g 200 g uvařeného uzeného masa | Vepřová plec uzená | 200 g |
| 1 hrst 1 hrst nakrájených lesních hub (nebo žampionů) | Hřib čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá |