Nutriční hodnoty (Koláč s rebarborou a nektarinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 920 kJ / 4 761 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 66,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,63 g |
| Tuky | 227,78 g |
| – nasycené | 64,98 g |
| – nenasycené | 142,41 g |
| –– mononenasycené | 100,86 g |
| –– polynenasycené | 41,55 g |
| ––– omega 3 | 2,91 g |
| Vláknina | 24,57 g |
| Cholesterol | 1,89 g |
| Sodík | 1,23 g |
| Sůl | 3,38 g |
| Sacharidy | 568,49 g |
| – cukry | 320,86 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g rebarbory | Rebarbora čerstvá | 500 g |
| 700 g 700 g (cca 12 kusů) | ||
| 250 g 250 g tuku | Margarín | 250 g |
| 7 7 vajec | Vejce slepičí | 490 g |
| 300 g 300 g ovocného cukru (fruktóza) | Fruktóza | 300 g |
| 30 g 30 g umělého sladidla (nebo 350 g cukru krupice) | E951 - Aspartam | |
| 6 6 mletých hřebíčků | Hřebíček | |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 60 g 60 g Solamylu | Bramborový škrob | 60 g |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| šťáva z 1/2 šťáva z 1/2 malého citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
| tuk (na vymazání plechu) | Margarín | |
| kokos nebo mouka (na vysypání plechu) | Kokos strouhaný |