Nutriční hodnoty (Jogurtové raženky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 770 kJ / 2 813 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 81,90 g |
| Tuky | 14,46 g |
| – nasycené | 4,61 g |
| – nenasycené | 6,97 g |
| –– mononenasycené | 2,06 g |
| –– polynenasycené | 4,90 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 24,18 g |
| Cholesterol | 24 mg |
| Sodík | 147 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 563,69 g |
| – cukry | 38,27 g |
| ––– laktóza | 14,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 150 ml 150 ml bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 3 3 pol. lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
| 21 g 21 g droždí (půl kostky) | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 1 1 kávová lžička soli | Sůl mořská | |
| 1 1 kávová lžička cukru na kvásek | Kvásek pšeničný | |
| mák | Mák modrý | |
| kmín | Kmín | |
| sůl na posypání | Sůl mořská | |
| trochu trochu mléka na potření | Mléko kravské polotučné 1,5% |