Pomalu pečený bůček na medu

distephano Kuchař: distephano

Doba přípravy: 150 minut Vepřové maso 1 názor

Suroviny

1 kg bůčku
sůl
pepř
česnek
grilovací koření
mletá sladká paprika
olej
med
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Bůček v celku omyjeme a na kůži uděláme ostrým nožem mřížku. Osolíme z obou stran a opepříme a vložíme do pečící mísy.

  2. Připravíme si marinádu (olej, mletá paprika, grilovací koření, čím víc tím líp, nic tím nezkazíte, spíše naopak, med a prolisovaný česnek) vše promíchat a potřete tím celý bůček.

  3. Přikryjte a vložte do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů na 30 minut. Potom snižte teplotu tak na 150-170 a pečte další hodinu a půl. Mezitím vždy co půl hodiny potírejte zbylou marinádou. Potom zvyšte teplotu opět na 220 a odkryjte víčko, ať je kůžička dobře křupavá.

  4. Nakrájejte si plátky a můžete jíst třeba s bramborem, já osobně to mám rád s chlebem.

Poznámka

Bůček můžeme nechat přes noc marinovat, chuť je daleko lepší. Tento způsob dlouhého pečení má svůj důvod, maso se rozpouští samo na jazyku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 213 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomalu pečený bůček na medu

Tématické fráze: pečený bůček na medu pečený bůček v celku bůček na medu pomalu pečený bůček vepřový bůček na medu pečený buček top recept bůček pečeny na medu recept na pomalu pečený buček pomalu peceny bucek recept jak dlouho péct bůček dlouho pečeny bůček pomalu pečený vepřový bůček pečený bůček pečený bok na medu bůček v medu pečený bůček s medem recept bůček na medu bůček na medu recept dlouhé pečení pomalu pečený buček top recept

Zapomněl/a jsem heslo