Nutriční hodnoty (Bramborová sláma s bylinkovo-česnekovým dipem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 785 kJ / 905 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,02 g |
| Tuky | 73,86 g |
| – nasycené | 15,96 g |
| – nenasycené | 53,29 g |
| –– mononenasycené | 30,71 g |
| –– polynenasycené | 22,58 g |
| ––– omega 3 | 3,18 g |
| Vláknina | 7,74 g |
| Cholesterol | 93 mg |
| Sodík | 318 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 46,92 g |
| – cukry | 8,31 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-5 4-5 větších brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sušeného česneku | Česnek sušený | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce majonézy | Majonéza | 30 g |
| 2 stroužky 2 stroužky utřeného česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |