Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolový guláš

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Rychlý a chutný tip na podzimní barevný oběd. Zdravé luštěniny v fazolovém guláši, který není nijak zahuštěný, ale i tak chutná výborně. Skvěle zasytí i zahřeje. Podáváme s čerstvým pečivem a jako ozdobu nakrájenou petrželku.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 844 kJ /
919 kcal
Bílkoviny40,00 g
Tuky63,20 g
Vláknina55,00 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 1,74 g
Sůl4,00 g
Sacharidy38,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Červené fazole scedíme, cibulku nakrájíme na tenká kolečka, papriky nakrájíme na tenké kratší proužky. Krok 2: Žampiony očistíme, překrojíme na polovinu a nakrájíme na slabounké plátky. Krok 3: Do širšího kastrolu na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli. Krok 4: Po chvíli přidáme žampiony a papriku, podlijeme malinko vodou a cca 7 minut na mírném plamenu, přikryté pokličkou, dusíme. Krok 5: Poté přidáme fazole s rajčatovou omáčkou, červené scezené fazole, gulášový krém a párky. Krok 6: Promícháme a 5 minut povaříme. Dle potřeby dochutíme. Krok 7: Podáváme s čerstvým pečivem. Na talíři můžeme posypat nakrájenou zelenou petrželkou nebo zelenou natí lahůdkové cibulky.

TIP: Druhy luštěnin a recepty z nich

Zveřejněno 11. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolový guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0yn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolový guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m0yn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

SuziSmysl: Také moc děkuji,potěšilo mě to:-8:-K

Fazole moc nemusím, ale tento recept je fakt výborný! Děkuji moc, určitě nevařím naposled.<3

hazel: Za vyzkoušení a moc fajn komentář velice děkuji,potěšilo mě to:-8:-K

fitnessDanca: dnes jsem pozvala nasich 11 vnoucat a uvarila obe verze fazoloveho gulase. Pred kazdeho jsem postavila dva talirky s kazdym jinym gulasem a cekala na vysledky. Dve moje starsi vnucky a jejich matky a jeden otec vybrali vice zdravi fazolovy gulas jako nejlepsi a u tech ostatnich zvitezil tan druhy " fazolovy gulas" . Meli jsme u toho plno legrace a nachvili si dame s fazolovym gulasem pokoj. Oba dva jsou vsak moc dobre a urcite je za dalsi dobu zase uvarim. dekuji za recepis

Marie Svarcova: Maruško,děkuji:-K

:yes::yes:parádní :-):-K

Prosím, kde se kupuje ten gulášový krém-vím v obchodě, ale v jakém. Děkuji za odpověď.:-?:-?:-?:-K

No to vypadá a určitě i chutná úžasně :-p:yes::yes:

an:pro normálního strávíka 4 porce:-)Protože mám nena...mlsného manžela,tak byly porce jen 2:-))Ale vážně,4 lidi se v pohodě nají:-)

na kolik to je porcí ? :-)

mysulka::-))Děkuji:-K

:-p:yes: Aničko vypadá moc chutně:-K

socatko:Leničko,gulášový krém můžeš nahradit sladkou práškovou paprikou a trochou rajčatového protlaku,nebo pyré:-)Děkuji Ti za komentík a hlavně za návštěvu na Topreceptech;-):-K:-K

Jsem ráda,že se Vám receptík líbí a za komentíky i hodnocení všem děkuji:-K:-K

Anicko slunicko, to vypada nadherne, jen rada prosim, cim muzu nahradit tu tubu gulasoveho kremu? Nemam tu nic takoveho k mani :( Dekuji :)

fitnessDanca: Pozrela som ten tvoj guláš a nevidím nič, na čo by bolo treba odvahu. :-) Normálne suroviny. Všetko mám doma, fazuľu by som určite uvarila a nie konzervovanú.;-)

Zobrazit starší odpověď

:-Kfazole jsou jedna z našich nejoblíbenějších ingrediencí,krásně barevné i chuti lahodící ó:-O to je naše volba :yes::yes::yes:

Načíst další komentáře (10)

Tématické fráze:
fazolový guláš, fazolový guláš s párkem, fazolový guláš z konzervy, fazolový guláš z červených fazolí, recept na červené fazole, guláš s fazolemi, fazolový guláš z fazolí, recept fazolový guláš, červené fazole v konzervě recept, fazolový guláš recept, fazolovi gulas, fazole recept, fazolový krém, guláš z červených fazolí, recepty s fazolemi, recept na fazolový guláš, recepty na červené fazole, guláš s fazolema, recepty na fazolový guláš, fazolový guláš s s parkem

Suroviny:
fazole červené sterilované, fazole červené v rajčatovém nálevu, olej, cibulka lahůdková, žampióny, párky, kapie červená, kapie zelená, krém, sůl, pepř mletý, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu