Nutriční hodnoty (Pšenično-žitný chléb s vařeným bramborem a celozrnnou moukou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 375 kJ / 2 002 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,70 g |
| Tuky | 32,50 g |
| – nasycené | 3,29 g |
| – nenasycené | 26,53 g |
| –– mononenasycené | 15,71 g |
| –– polynenasycené | 10,82 g |
| ––– omega 3 | 2,28 g |
| Vláknina | 25,57 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,42 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 358,79 g |
| – cukry | 21,54 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 360 ml 360 ml vody | Voda | 360 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 3 lžičky 3 lžičky kmínu | Kmín | 15 g |
| 80 g 80 g strouhaných vařených brambor | Brambor zimní | 80 g |
| 70 g 70 g pšeničné celozrnné jemné | ||
| 70 g 70 g žitné celozrnné jemné | ||
| 100 g 100 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 100 g |
| 170 g 170 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 170 g |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| lžíce lžíce octa | Ocet lihový | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| lžička lžička cukru | Cukr bílý | |
| 12 g 12 g droždí | Droždí pekařské lisované | 12 g |