Nutriční hodnoty (České koláče (povidla, tvaroh a mák))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 20
| Energie | 39 473 kJ / 9 434 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 234,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 98,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 136,27 g |
| Tuky | 391,42 g |
| – nasycené | 192,29 g |
| – nenasycené | 165,02 g |
| –– mononenasycené | 113,00 g |
| –– polynenasycené | 52,03 g |
| ––– omega 3 | 1,72 g |
| Vláknina | 60,80 g |
| Cholesterol | 2,60 g |
| Sodík | 851 mg |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 1 212,77 g |
| – cukry | 465,34 g |
| ––– laktóza | 45,14 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 1000 g |
| 60 g 60 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 60 g |
| 250 g 250 g másla (Hery) | Máslo kravské | 250 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
| asi 1/4 l asi 1/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/4 l 1/4 l smetany sladké | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| tuk na plech | Margarín | |
| 250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rozehřátého másla | Máslo kravské | 10 g |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rozinek | Rozinky | 30 g |
| 150 g 150 g máku | Mák modrý | 150 g |
| 1/4 l 1/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| hrst hrst strouhaných mandlí | Mandle loupané mleté | |