Nutriční hodnoty (Pivní bramboráky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 002 kJ / 717 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,18 g |
| Tuky | 8,88 g |
| – nasycené | 2,01 g |
| – nenasycené | 3,98 g |
| –– mononenasycené | 2,88 g |
| –– polynenasycené | 1,10 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 15,78 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 228 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 122,20 g |
| – cukry | 11,89 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 100-120 ml 100-120 ml světlého slabšího piva | Pivo světlé 10ᵒ | 110 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky prolisovaného česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 2 2 střední žampiony | Žampion čerstvý | |
| 1 hrst 1 hrst sušené smažené cibule | Cibule smažená | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 15 g |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| olej na smažení | Olej řepkový |