Nutriční hodnoty (Brynzové oplatky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 931 kJ / 1 657 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,75 g |
| Tuky | 64,06 g |
| – nasycené | 6,47 g |
| – nenasycené | 52,05 g |
| –– mononenasycené | 35,23 g |
| –– polynenasycené | 16,83 g |
| ––– omega 3 | 4,43 g |
| Vláknina | 10,25 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 105 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 221,45 g |
| – cukry | 15,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 50 ml 50 ml oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 1 balení 1 balení brynzy (asi 220 g) | Brynza | |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 400 ml 400 ml vody nebo mléka | Voda | 400 ml |
| 1 1 malé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl (pozor, brynza bývá slanější) | Brynza |