Nutriční hodnoty (Hruškový dort s mascarpone)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 321 kJ / 3 423 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,45 g |
| Tuky | 119,90 g |
| – nasycené | 74,04 g |
| – nenasycené | 44,57 g |
| –– mononenasycené | 35,45 g |
| –– polynenasycené | 9,12 g |
| ––– omega 3 | 1,61 g |
| Vláknina | 26,28 g |
| Cholesterol | 177 mg |
| Sodík | 255 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 522,13 g |
| – cukry | 416,23 g |
| ––– laktóza | 8,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 baleni 1 baleni piškotů | Piškoty | 240 g |
| 6 6 středních zralých hrušek | Hruška čerstvá | 780 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru | Cukr bílý | 125 g |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 6 kousků 6 kousků hřebíčku | Hřebíček | |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 2 2 zakysané smetany (á 150 g) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru | Cukr bílý | 125 g |
| mléko na zjemnění krému | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1 balíček 1 balíček žluté želatiny (Dr.Oetker) | Želatina vepřová | 10 g |