Nutriční hodnoty (Polévka s mrkvičkou, červenou čočkou a celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 921 kJ / 1 176 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 39,30 g |
Tuky | 41,20 g |
– nasycené | 14,60 g |
– nenasycené | 27,83 g |
–– mononenasycené | 21,42 g |
–– polynenasycené | 6,42 g |
––– omega 3 | 0,47 g |
Vláknina | 46,65 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 569 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 134,49 g |
– cukry | 32,70 g |
––– laktóza | 5,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
600 g 600 g nastrouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 600 g |
150 g 150 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 150 g |
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
kousek kousek nastrouhaného celeru | Celer bulva čerstvá | |
150 ml 150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
sůl a petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá |