Nutriční hodnoty (Polévka s mrkvičkou, červenou čočkou a celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 921 kJ / 1 176 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,30 g |
| Tuky | 41,20 g |
| – nasycené | 14,60 g |
| – nenasycené | 27,83 g |
| –– mononenasycené | 21,42 g |
| –– polynenasycené | 6,42 g |
| ––– omega 3 | 0,47 g |
| Vláknina | 46,65 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 569 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 134,49 g |
| – cukry | 32,70 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 600 g 600 g nastrouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 600 g |
| 150 g 150 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 150 g |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| kousek kousek nastrouhaného celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 150 ml 150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| sůl a petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá |