Nutriční hodnoty (Vepřová kýta s celerovo-okurkovou omáčkou a hráškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 341 kJ / 2 711 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 183,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 174,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,10 g |
| Tuky | 208,12 g |
| – nasycené | 94,79 g |
| – nenasycené | 104,69 g |
| –– mononenasycené | 88,00 g |
| –– polynenasycené | 16,69 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 24,30 g |
| Cholesterol | 473 mg |
| Sodík | 3,79 g |
| Sůl | 9,08 g |
| Sacharidy | 14,22 g |
| – cukry | 7,02 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g vepřové kýty | Vepřová kýta | 800 g |
| 1 1 větší celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 180 g 180 g zauzené slaniny | Špek | 180 g |
| 1 1 velká šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 2 PL 2 PL sádla nebo oleje | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 1 salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| hrst hrst mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| nové koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| vývar z kostí na podlévání | Vývar masový | |
| 1 1 zakysaná smetana na zjemnění | Smetana kravská zakysaná 12% |