Nutriční hodnoty (Bezlepkový guláš na žampionech a pórku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 049 kJ / 1 685 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 216,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 207,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,45 g |
| Tuky | 72,42 g |
| – nasycené | 29,91 g |
| – nenasycené | 30,17 g |
| –– mononenasycené | 26,05 g |
| –– polynenasycené | 4,12 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 20,55 g |
| Cholesterol | 740 mg |
| Sodík | 970 mg |
| Sůl | 2,16 g |
| Sacharidy | 34,11 g |
| – cukry | 22,04 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové plece | Vepřová plec | 1000 g |
| 250 g 250 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 2-3 2-3 cibule | Cibule čerstvá | 175 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| koření s kari (Lidl) | Pepř černý | |
| 1 1 bujon (hovězí-Knoor) | Bujón hovězí | 10 g |
| sladká mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce Jizerky (bezlepková mouka) | Mouka rýžová hladká | |
| majoránka | Majoránka sušená |