

Hovězí plátky na česneku
Suroviny 4 porce
- 4 plátky zadního hovězího
- 4 stroužky česneku (i více)
- sůl
- pepř
- hořčice
- vývar (z Masoxu)
- 2 velké cibule
- mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu
Plátky masa si naklepeme, osolíme a opepříme. Každý z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a silně hořčicí. Potom na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky a když je lehce zlatavá (ne tmavá jako u guláše).
Přidáme plátky masa a osmahneme po obou stranách. Podlijeme vodou nebo vývarem z masoxu a dusíme pod pokličkou zhruba 1 hodinu.
Když jsou plátky masa měkké (zkusíme vidličkou), vyndáme je a vývar zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě.
Povaříme a maso vrátíme zpátky do omáčky. Podáváme s knedlíkem, ale hodí se také brambor nebo rýže.
Poznámka od kuchařky
Kdo má rád česnek, nemusí na něm šetřit při potírání plátků.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí plátky na česneku
-
Ivanko, to mě moc těší, že sis vybrala tento recept. Pamatuju ho už jako malá holka od maminky a vždycky jsem si pochutnala. Já tedy hovězí vůbec můžu, škoda, že je dneska tak drahý.
Krásná fotka a děkuji Ti za ni!
-
Tak pridávam fotku,tiež mám omáčku tmavšiu,aj keď som pridala aj mletú papriku,ale naozaj to bude asi len foťákom,lebo na tej štvrtej fotke je omáčka tmavšia
-
Práve som uvarila a ochutnala a je to super
Pridám neskôr fotky,zatial bodujem
-
bara.it: Baruško, to jsem ráda, že chutnalo, máš krásné fotky!
Moc děkuji
-
Platky jsem vyzkousela a rodine chutnalo. Mam rada recepty s jednoduchym postupem a ingredincemi, ktere jsou doma vzdy po ruce. Takze bodik udeleny
7
a pridavam i fotku nasi vecere
Udelala jsem jen jednu obmenu. Diky pritomnosti cibule byla omacka dost husta a tak jsem ani nepridavala mouku a stavu jsem pred podavanim propasirovala (to kvuli dceri, ktera cibuli - teda jen kdyz je videt
- neji
)
-
Pajaja:peknučký recept, jednoduché a krásne jedlo...
-
Sabina L.: Jestli sis nevšimla, je tu ten pokrm ode mně focený dvakrát, možná je to foťákem, ale na druhých fotkách je omáčka tmavší. . . Fakt mám nejradši tyhle nezaregistrovaný rejpaly. Uvař a přidej, nebo si sem dej svoje recepty, takhle se dá těžko soudit, jestli vůbec umíš vařit.
-
Sabina L.:každý podle svého
však uvař a ukaž
-
Co je to za barvu té omáčky?? Viděli jste někdy jak má hovězí na česneku vypadat???
-
Toto na mne vykouklo z náhodných
máme též rádi hovězí na česneku,já nedávám hořčici,ale hodně česneku utřeného se solí a červenou paprikou,voní to pak hodně po česneku
a podáváme u nás s bramborovým knedlíkem!!
+1
s hořčicí vyzkouším +1
-
Hmmm
tak to mně moc láká vyzkoušet. Pajajo, máš ode mně bodík už teď, protože to bude určitě moc dobré
-
-
Já jsem na omáčky taky ujetá, ale vpodstatě ty, které vařím, tu už jsou. Tuto jsem nenašla, tak jsem jí včera uvařila a hned jí sem šoupla.
Děkuji vám za bodíky
-
Pajajo, pěkný a jako Janě R.se mi líbí barva omáčky a ona moc dobře ví, jak si na ně potrpím
Dávám ti 3.bod
-
Vypadá to moc hezky. Ne že bych nic takového nikdy nedělala, ale máš opravdu hezkou šťávu