Nutriční hodnoty (Vepřová plec na černém pivu se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 412 kJ / 1 055 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 99,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,74 g |
| Tuky | 41,25 g |
| – nasycené | 6,61 g |
| – nenasycené | 28,40 g |
| –– mononenasycené | 21,78 g |
| –– polynenasycené | 6,62 g |
| ––– omega 3 | 1,74 g |
| Vláknina | 7,14 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 275 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 40,10 g |
| – cukry | 32,12 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg vepřové plece | Vepřová plec | 500 g |
| 1 1 větší cibule - nakrájená na kostičky | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 láhev 1 láhev černého piva | Pivo tmavé 10ᵒ | 500 ml |
| 6 6 větších žampionů - očistěné a nakrájené na plátky | Žampion čerstvý | |
| 1 kostka 1 kostka Knorr | ||
| 3 stroužky 3 stroužky česneku - nakrájené na tenké plátky | Česnek čerstvý | 21 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kmín (použila jsem drcený římský) | Kmín | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| jalovec | Jalovec sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce rostlinného oleje | Olej řepkový | 20 ml |