Nutriční hodnoty (Zelí dušené s vlašskými ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 759 kJ / 2 810 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 84,82 g |
| Tuky | 127,24 g |
| – nasycené | 27,36 g |
| – nenasycené | 97,46 g |
| –– mononenasycené | 53,50 g |
| –– polynenasycené | 43,96 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 102,14 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 503 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 259,70 g |
| – cukry | 150,24 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hlávka 1 hlávka mladého zelí | Zelí bílé čerstvé | 3000 g |
| 200 g 200 g vlašských ořechů, též mandle jsou použitelné | Mandle neloupané | 200 g |
| 1 1 citron | Citrón čerstvý | 90 g |
| 3 PL 3 PL medu | Med nepasterovaný | 108 g |
| 3 PL 3 PL másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1/8 l 1/8 l suchého bílého vína | Víno bílé suché | 125 ml |
| 1/8 l 1/8 l vývaru - drůbeží, hovězí (nebo horká voda) | Vývar masový | 125 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý |