Nutriční hodnoty (Gratinovaná dýně s bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 8 041 kJ / 1 922 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,19 g |
| Tuky | 132,12 g |
| – nasycené | 80,65 g |
| – nenasycené | 47,20 g |
| –– mononenasycené | 41,36 g |
| –– polynenasycené | 5,85 g |
| ––– omega 3 | 0,72 g |
| Vláknina | 45,62 g |
| Cholesterol | 335 mg |
| Sodík | 1,51 g |
| Sůl | 3,70 g |
| Sacharidy | 115,67 g |
| – cukry | 51,58 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg dýně hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | 1000 g |
| 4 4 střední brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 2 2 menší červené cibule | Cibule červená čerstvá | 138 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 50 g 50 g anglické slaniny | Anglická slanina | 50 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 100 g 100 g strouhané goudy | Gouda 45% t. v s. | 100 g |
| 1 špetka 1 špetka pálivé papriky | Paprika pálivá | |
| 2 větvičky 2 větvičky tymiánu | Tymián sušený | |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
| máslo na vymazání plechu | Máslo kravské | |
| strouhanka na vysypání plechu | Strouhanka pšeničná |