Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí krůtí šunka

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 48 hod + 120 min

48 hod + 120 min

23. 3. 2017 23:22

Suroviny

Porce: 1 kg šunky

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie55 kJ / 13 kcal
Bílkoviny0,01 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl10,00 g
Sacharidy3,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jediná chemikálie, kterou je nutné použít, je dusitan sodný. Bez něj by to byl jen vařený kus masa, ale bude ho mnohem méně, než v průmyslově vyráběné šunce, navíc bez podivných stabilizátorů barev atd. Konkrétně v tomto receptu bude v 1 kg šunky maximálně 0,075 g dusitanu sodného. Každý, kdo někdy jedl jakoukoliv uzeninu, již dusitan požil v mnohonásobném množství, proto není třeba si s touto položkou lámat hlavu. Ve směsi "Praganda" je již namíchán se solí, proto jej nemusíme kupovat samostatně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Elivet

9. 12. 2021 21:22

Skvělý recept, moc děkuji, povedlo se na výbornou :-) :-K

Ivace64 Ivace64

16. 4. 2017 14:20

:-K:-K:-K:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 3. 2017 23:56

Marie Švarcová : Díky, opravdu je skvělá :-)

Marie Švarcová

30. 3. 2017 18:07

:yes::yes::yes: je skvělá , dělali jsme ji mnoho let <3

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 3. 2017 17:44

Irule: ;-)

Irule Irule

27. 3. 2017 13:39

<3 mňam dala bych si :yes::-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 3. 2017 10:08

Hanes: Moc děkuji. Byla skvělá, podělili jsme se, takže se nepokazil ani kousek :-). Děkuji za tip na zelený pepř a kari, určitě příště vyzkouším :-)

Hanes Hanes

27. 3. 2017 05:46

Už 2 roky jsem šunčičku nedělal, ale asi to budu muset napravit. Svého času jsem kvůli tomu kupoval i kráječ, abychom měli tenké plátky. Místo česneku a papriky jsem dával kuličky zeleného pepře a špetku kari nebo mlétého koriandru. Med bych nevynechával, ten je tam hlavně kvůli barvě. A i když je tam rychlosůl, necával sem připravenou směs 24 hodin v lednici a pak ještě alespoň hodinu v napěchovanou v šunkovaru. Jediná nevýhoda této šunky je, že se musí poměrně rychle sníst. V každém případě dávám bodík.:-!

srettka

26. 3. 2017 17:35

Parádní šunčička:yes:kdysi jsem zkoušela, ale ne takhle vypracovaný rcp.:yes:fakt povedena:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 3. 2017 00:36

Jozef: rychlosůl, k dostání u každého řezníka.

Jozef

25. 3. 2017 22:56

čo je Praganda?

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 3. 2017 17:32

sestřička: ale já taky uvádím 1 kg :-)

sestřička

24. 3. 2017 17:15

domácí šunku dělám již asi 2 roky, téměř stejný recept, maso kuřecí nebo vepřové, jen množství masa mám asi 1 kg. 1/2 kg by u nás byla jen malá svačinka :-) výsledek vždy vynikající, doporučuji:yes:

medmic

24. 3. 2017 15:44

:yes: Ještě k tomu dusitanu, je to látka která se používá při výrobě uzenin již kolem sta let a ne nějaký nový divný vynález.

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 3. 2017 14:04

La Furi Roja: děkuji, upravím :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: krůtí šunka domaci kuřeci šunka krůtí šunka recept šunkovar výroba šunky recepty domaci kureci šunka recept domácí kuřecí šunka z šunkovaru domácí šunka kuřecí recept na krůtí sunku výroba krůtí šunky domácí šunka recept kruti sunka v sunkovaru recept na domácí kuřecí šunku výroba kuřecí šunky výroba domácí šunky recept výroba šunky v šunkovaru výroba domácí kuřecí šunky recept krůtí šunka domaci kureci sunka v sunkovaru kureci sunka domaci drubezi sunka

Suroviny: praganda, sůl, med, paprika sušená sladká, česnek sušený

TopRecepty.cz

Domácí krůtí šunka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2l0P