Nutriční hodnoty (Kovářská polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 546 kJ / 369 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 74,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 4,17 g |
| – nasycené | 1,78 g |
| – nenasycené | 1,74 g |
| –– mononenasycené | 1,59 g |
| –– polynenasycené | 0,15 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 380 mg |
| Sodík | 178 mg |
| Sůl | 0,44 g |
| Sacharidy | 6,30 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hovězí dršťky vařené. Syrových je třeba 800 g, dáme vařit a proto tři hodiny | Dršťky hovězí | 400 g |
| 250 g 250 g hovězích jater, k tomu vše, co je třeba na knedlíčky | ||
| poslední vodu z vaření dršťěk | Dršťky hovězí | |
| 1 1 velkou cibuli nebo dvě, čím více, tím lépe | Cibule čerstvá | 70 g |
| paprika sladká to samé a pálivé podle toho, kolik sneseš | Paprika červená sušená | |
| sádlo musí být fakt dobré, nejlépe domácí, ale i kupované vyzkoušené | Sádlo vepřové | |
| hladké mouky podle potřeby, znáte to, na zahuštění | Mouka pšeničná hladká |