Kynutý ovocný koláč

Anja Kuchař:

Moučníky , Kynuté 7 názorů

59

Suroviny

20 g droždí
1 lžička cukru
4 lžíce mléka
400 g hladké mouky
sůl
40 g sádla
40 g moučkového cukru
1 vejce
citrónová kůra
asi 1/2 l mléka
tuk na plech
moučkový cukr
vanilkový cukr na posypání
Náplň:
2 hrnky borůvek (lze zvolit i jiné ovoce)
150 g cukru skořice příp rozinky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme do vlažného mléka s cukrem. Přikryjeme a necháme kynout.

  2. Pak do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme rozehřáté sádlo, cukr, rozšlehané vejce a omytou a nastrouhanou citronovou kůru.

  3. S vykynutým droždím a vlažným mlékem zpracujeme řidší těsto. Necháme asi tři čtvrtě hodiny kynout.

  4. Pak dobře vymažeme plech tukem, těsto roztlačíme na plech a necháme ještě chvíli kynout. Pak na těsto stejnoměrně rozdělíme borůvky (nebo jiné ovoce) posypeme je cukrem a skořicí a můžeme posypat také rozinkami. Necháme znova kynout.

  5. Asi za 15 minut potřeme okraje koláče tukem, vložíme do trouby a zvolna pečeme.

  6. Upečený koláč necháme prochladnout a před podáním sypeme ještě moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 82 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynutý ovocný koláč

  • Jane Jane(neregistrovaný)

    RadkaS: Radko recept rika pul hrnku mleka anikoliv pul litru:-)

    Odpovědět

  • Jane Jane(neregistrovaný)

    Tento kolac je naprosto perfektni, nadychany jako peri a velice chutny. Pekla sem ho s jáhodama a zmolenkou. Ten recept je , pravda, trochu zkomoleny, ale zkusena kucharka si s nim lehce poradi, hlavne ze zaklad je dobry. Urcite budu davat prednost tomuto receptu nez tem predchozim. V inych je nekde moc tuku, nebo zase cukru. Tento je akorat. Takze : urcite vice nez 4 lzice mleka a potreme rozslehanym vejcem nikoliv tukem. Mnam, mnam:-)

    Odpovědět

  • Hanna Hanna(neregistrovaná)

    Tak si říkám, proč lidi co neumějí vařit nebo si jen po sobě takovou slátaninu přečíst, prezentují své umění právě tady:-S

    Odpovědět

  • josiana josiana

    Kdepak asi paní udělala chybu.Musela jsem do těsta přidat skoro znovu 400 g mouky a stejně to nebylo ono.Škoda,jinak recepty tady nemají chybu:no::-O

    Odpovědět

  • RadkaS RadkaS

    :no::-// Recept je nedomysleny a neodpovida obrazku. Nehlede ze na obrazku mate zmolenku a ne jen cukr. O zmolence nemate v postupu ani slovo. A to mleko odhaduji jen tak na hrnek.

    Odpovědět

  • RadkaS RadkaS

    ten pul litr mleka je urcite spatne !!!

    Odpovědět

  • Bára Bára(neregistrovaná)

    Teda já nevim,někde v receptu musí být chyba.Těsto tekuté před dáním do trouby i po hodině v ní;-(

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo