Nutriční hodnoty (Brynzová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 531 kJ / 844 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
| Tuky | 60,15 g |
| – nasycené | 37,70 g |
| – nenasycené | 19,60 g |
| –– mononenasycené | 17,00 g |
| –– polynenasycené | 2,60 g |
| ––– omega 3 | 0,97 g |
| Vláknina | 3,30 g |
| Cholesterol | 149 mg |
| Sodík | 1,43 g |
| Sůl | 3,70 g |
| Sacharidy | 34,40 g |
| – cukry | 11,60 g |
| ––– laktóza | 10,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 150 g 150 g brynzy | Brynza | 150 g |
| 2 l 2 l vody | Voda | 2000 ml |
| 200 ml 200 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pažitka (nebo naťová cibulka) | Pažitka čerstvá |