Nutriční hodnoty (Kořenové bagety)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 554 kJ / 1 805 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,85 g |
| Tuky | 9,74 g |
| – nasycené | 1,87 g |
| – nenasycené | 5,97 g |
| –– mononenasycené | 0,96 g |
| –– polynenasycené | 5,01 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 17,82 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,41 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 363,66 g |
| – cukry | 23,58 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g vody | Voda | 150 ml |
| 150 g 150 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 1-2 g 1-2 g droždí | Droždí pekařské lisované | 1.5 g |
| – vse dobre smichat a zakryte proti osychani a prachu nechat pracovat v teple mistnosti asi 10-12 – vse dobre smichat a zakryte proti osychani a prachu nechat pracovat v teple mistnosti asi 10-12 hodin. | ||
| 210 g 210 g vody | Voda | 210 ml |
| 50 g 50 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 50 g |
| 50 g 50 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| lžička lžička drceného kmínu | Kmín mletý | |
| necelé 2 lžičky necelé 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 2-3 g 2-3 g droždí | Droždí pekařské lisované | 2.5 g |