Smetanový sypaný koláč

kadrnoskova Kuchař:

Doba přípravy: 20 minut + pečení PT0H20M Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 32 názorů

568

Suroviny

dávka na menší pekáček cca 31 x 23 cm
300 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
125 g másla
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
3 pudinky
1 l mléka
2 lžíce cukru
250 ml smetany (nemusí být celá)
ovoce (nebo kompot):
broskve
ananas
Recept si zatím oblíbilo 68 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, vajíčka, prášku do pečiva a rozpuštěného másla uděláme drobenku (žmolenku).

  2. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme hustý pudink. Do pekáčku nasypeme 2/3 drobenky, poklademe ovocem nebo kompotem, dnes jsem dala broskvový kompot a šťávu jsem zamíchala do pudinku. Výborné jsou borůvky, jahody (s jahodovým pudinkem).

  3. Na ovoce nalijeme pudink a posypeme zbytkem drobenky. Dáme péct dle Vašich zkušeností (já peču na 160°C) a po 10 minutách zalijeme smetanou a necháme dopéct.

  4. Po upečení necháme vychladnout, aby pudink ztuhnul. Nádherně voní vanilkou a smetanou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 212 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smetanový sypaný koláč

  • cimbelin cimbelin

  • Soňa Soňa(neregistrovaná)

    Moc děkuji za bezva recept! Na čtvercovou dortovou formu stačilo cca 100 g másla do drobenky. Puding jsem uvařila jeden vanilkový s 250 ml šťávy z broskvového kompotu + cca 200 ml mléka a po lehkém vychladnutí do toho lehce vmíchala kostku tvarohu. Koláč je nadýchaný a výborný, posílám dědečkům, určitě jim bude chutnat :-)

    Odpovědět

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    Chcem sa spýtať,či z toho mlieka a puding.práskov treba uvariť puding.....ked sa píše,že vodu z kompotov dala do pudingov....nebolo to potom riedke?Ďakujem

    Odpovědět

  • Kamila Kamila(neregistrovaná)

    Koláč se povedl. Moc nám chutnal. Dělala jsem s vanilkovým pudinkem a s mandarinkovým kompotem. Po 10 minutách pečení jsem ho polila smetanou na vaření 15 % . Místo másla na drobenku jsem použila heru, ale nerozpustila jsem ji. <3

    Odpovědět

  • kadrnoskova kadrnoskova(autorka receptu)

    Jiřina: lepší je šlehačka ke šlehání 31 - 33 %

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Povedl se napoprvé, opravdu snadný a voňavý, i když na mně moc pudinkový.

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Smetanu 12% nebo šlehačku?

    Odpovědět

  • Holka555 Holka555

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    tento koláč také peču v různých obměnách, s tvarohem, s nastrouhanými jablíčky, s pudingem, teď jsem vyzkoušela i s dýňovým pyré. Chutnají nám všechny, jen nedávám prášek do pečiva, není tam potřeba a není zdravý
    také přidávám bodík:-p

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    ať žijí náhodné recepty - už mám v oblíbených:yes:

    Odpovědět

  • branxe branxe(neregistrovaný)

    Tento moučník dělám často, ale nejvíce s tvarohem. Lze dělat i se strouhanými jablky. Smetanu moc nedávám. Palec nahoru...

    Odpovědět

  • matyldaaa matyldaaa(neregistrovaná)

    Strááášně strašně dobrý koláč :yes: Takové mám ráda, málo těsta a hodně náplně. Super jednoduchý a rychlý, není na něm co zkazit ;-):)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Právě mám v troubě tento koláč a teď jsem zjistila že nemám doma šlehačku:-8:-8Bude bez, určitě to nebude tak dobré jako se šlehačkou, ale co nadělám:-8Dávám bodík:yes::yes::yes:Je to rychlovka:yes:
    Dopisuji: je vynikající, už jsem ochutnala:-8

    Odpovědět

  • kadrnoskova kadrnoskova(neregistrovaná)

    Pajaja:Možná bude v dortové formě trochu vyšší, ale když bude méně pudinku ( třeba 3/4 l), tak to bude akorát.

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    No tak teda, ale tahle nádhera mi unikla!:-O Ještě, že jsem se pustila do systematického prohlížení moučníků od začátku až do konce. . . ;-) Přemýšlím, jestli by to šlo do dortové formy, podle rozměrů pekáčku, který tady píšeš ale nevím, jestli dortovka není moc malá. Mám jen klasický velký plech. Ale už mám uloženo a rozhodně co nejdříve vyzkouším. . . :-K:yes:+

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo