Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s houbami nakyselo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 918 kJ / 937 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,90 g |
| Tuky | 39,70 g |
| – nasycené | 25,24 g |
| – nenasycené | 12,48 g |
| –– mononenasycené | 11,24 g |
| –– polynenasycené | 1,24 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 23,60 g |
| Cholesterol | 123 mg |
| Sodík | 130 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 109,36 g |
| – cukry | 15,76 g |
| ––– laktóza | 7,76 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g čerstvých hub (nebo 20 g sušených hub) | Hřib čerstvý | 200 g |
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 600 ml 600 ml vody nebo vývaru | Voda | 600 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 200 ml 200 ml kysané smetany nebo kyselého mléka | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| ocet | Ocet lihový | |
| 3 snítky 3 snítky petrželky (nebo kopru) | Petržel nať čerstvá |