Nutriční hodnoty (Slávky středomořské)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 866 kJ / 1 402 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,07 g |
| Tuky | 56,76 g |
| – nasycené | 12,13 g |
| – nenasycené | 40,49 g |
| –– mononenasycené | 27,69 g |
| –– polynenasycené | 12,80 g |
| ––– omega 3 | 1,02 g |
| Vláknina | 16,33 g |
| Cholesterol | 1,50 g |
| Sodík | 3,76 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 71,59 g |
| – cukry | 15,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg slávek | Slávky neloupané | 1000 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 3 3 masitá rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 10-15 stroužků 10-15 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 87.5 g |
| 1/2 svazku 1/2 svazku hladkolisté petržele | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| svazek svazek bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 0,5 l 0,5 l bílého suchého vína | Víno bílé suché | 500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |