Nutriční hodnoty (Brambory zapečené s brynzou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 6 867 kJ / 1 641 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 94,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,47 g |
| Tuky | 81,64 g |
| – nasycené | 42,25 g |
| – nenasycené | 30,25 g |
| –– mononenasycené | 25,80 g |
| –– polynenasycené | 4,45 g |
| ––– omega 3 | 0,95 g |
| Vláknina | 18,40 g |
| Cholesterol | 778 mg |
| Sodík | 2,24 g |
| Sůl | 5,51 g |
| Sacharidy | 112,61 g |
| – cukry | 24,46 g |
| ––– laktóza | 12,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500-600 g 500-600 g brambor | Brambor zimní | 550 g |
| 125 g 125 g brynzy | Brynza | 125 g |
| 150 g 150 g uzené vepřové plece | Vepřová plec | 150 g |
| 1-2 1-2 cibule | Cibule čerstvá | 105 g |
| 150 ml 150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 70-80 g 70-80 g strouhaného sýra (Blaťácké zlato) | Sýr kravský tvrdý 30% | 75 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka mleté papriky | Paprika červená sušená | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |