Nutriční hodnoty (Jablečný rýžový nákyp)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 863 kJ / 1 401 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,95 g |
| Tuky | 49,34 g |
| – nasycené | 22,02 g |
| – nenasycené | 19,49 g |
| –– mononenasycené | 15,91 g |
| –– polynenasycené | 3,58 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 14,85 g |
| Cholesterol | 858 mg |
| Sodík | 527 mg |
| Sůl | 1,16 g |
| Sacharidy | 179,76 g |
| – cukry | 95,91 g |
| ––– laktóza | 24,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 dkg 10 dkg bílé rýže | Rýže bílá | 100 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 2 plátky 2 plátky másla | Máslo kravské | 20 g |