Nutriční hodnoty (Povidlové buchty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 896 kJ / 4 038 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 93,78 g |
| Tuky | 131,95 g |
| – nasycené | 72,41 g |
| – nenasycené | 50,54 g |
| –– mononenasycené | 40,89 g |
| –– polynenasycené | 9,65 g |
| ––– omega 3 | 1,14 g |
| Vláknina | 78,25 g |
| Cholesterol | 746 mg |
| Sodík | 264 mg |
| Sůl | 0,61 g |
| Sacharidy | 515,74 g |
| – cukry | 138,45 g |
| ––– laktóza | 12,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 500 g |
| 30 g 30 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 60 g 60 g cukru krupice | Cukr bílý | 60 g |
| 240 ml 240 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 240 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| kůra z jednoho citronu | Citrón čerstvý | |
| 140 g 140 g rozpuštěného másla ( z toho asi 20 g na dno pekáče) | Máslo kravské | 140 g |
| 350 g 350 g povidel ze švestek | Povidla | 350 g |
| 75 ml 75 ml rumu | Rum | 75 ml |
| 50 g 50 g perníku na strouhání | Perník | 50 g |