Nutriční hodnoty (Celozrnný koláč z batátového těsta s červenou řepou a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 569 kJ / 614 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,50 g |
| Tuky | 38,22 g |
| – nasycené | 17,14 g |
| – nenasycené | 15,63 g |
| –– mononenasycené | 13,25 g |
| –– polynenasycené | 2,38 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 608 mg |
| Sodík | 1,70 g |
| Sůl | 4,17 g |
| Sacharidy | 14,15 g |
| – cukry | 9,75 g |
| ––– laktóza | 9,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 střední batáty | Batáty neloupané | |
| asi 2-2,5 dl asi 2-2,5 dl celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sekané bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g |
| 150 g 150 g sýru balkánskeho typu | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 1-2 1-2 červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| hrst hrst ořechů | Vlašské ořechy | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |