Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Voňavé, měkké a vláčné kynuté pečivo. Přesně to jsou oblíbení skořicoví šneci, pečivo, které vás dostane svou úžasnou vůní. Jejich příprava sice nějaký čas zabere, ale věřte, že nebudete litovat, ale naopak se budete rádi k jejich pečení vracet častěji.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 867 kJ / 2 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,00 g |
Tuky | 99,81 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 525 mg |
Sodík | 2,19 g |
Sůl | 5,39 g |
Sacharidy | 419,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme nejprve suché suroviny, tedy mouku, sůl, sušené droždí a cukr. Metličkou pořádně promícháme.
Krok 2: Poté přilijeme teplé mléko, rozehřáté máslo a vajíčko. Vařečkou promícháváme a hněteme až do té doby, dokud nevznikne krásně hladké a nelepivé těsto. Tento proces zabere asi 10 minut.
Krok 3: Hotové těsto vložíme do olejem vymazané mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout do dvojnásobku, zabere to zhruba 1,5 hodiny. Zároveň vyndáme z lednice máslo, aby dostatečně změklo.
Krok 4: V menší misce smícháme skořici, cukr, škrob a sůl.
Krok 5: Vykynuté těsto vyválíme asi na 1,5 cm silný plát ve tvaru obdélníku.
Krok 6: Na tento obdélník rozetřeme měkké máslo a rovnoměrně jej posypeme směsí cukru a skořice.
Krok 7: Následně těsto srolujeme do závinu a rozkrájíme a na 10-12 stejných kusů.
Krok 8: Šneky vyskládáme na plech pokrytý pečicím papírem asi 10 cm od sebe. Necháme kynout ještě asi půl hodiny. Troubu včas rozehřejeme na 180 °C.
Krok 9: Pečeme asi 20-25 minut.
Krok 10: Podáváme ještě teplé. Čerstvé a teplé jsou nejlepší.
Zveřejněno 11. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4oM
Moje poznámka
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4oM
Nejnovější recepty
Piškotové kostky s tvarohovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovka s prejtem k pivu
Přidáno před 3 hodinami
Bramboráčky s prejtem
Přidáno před 3 hodinami
Banánové muffiny s ořechy
Přidáno před 5 hodinami
Ovesné sušenky s hořkou čokoládou
Přidáno před 8 hodinami
Čokoládovo-pudinkové tyčinky z plundrového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí škvarky a sádlo
lucie.kle před 54 sekundami
Bažant pečený na víně a divokém koření
Neregistrovaný před 5 minutami
Tortilla plněná kuřecím masem
Neregistrovaný před 6 minutami
Špagety à la carbonara
Neregistrovaný před 23 minutami
Hovězí na pepři
Neregistrovaný před 32 minutami
Piškotové kostky s tvarohovým krémem
Neregistrovaný před 44 minutami
Vepřové nudličky s vůní nového koření a zakysanou smetanou
Neregistrovaný před 47 minutami
Koblihy z domácí pekárny
Neregistrovaný před 57 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
Neregistrovaný před 58 minutami
Karbanátky z brokolice a krůtí šunky s tvarohem
Neregistrovaný před 59 minutami
Tématické fráze:
skořicové šneky susene drozdi,
skoricove sneky ze suseneho drozdi,
cinamon rolls recept,
recept na šneky z drozdi,
skořicový šnek ze suchého droží,
vláčné skořicové šneky s povidly,
skořicový šnek ze sušeného droždí,
skořicový šnek recept bez droždí,
recept na skoricove sneky,
skořicové šneky recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
vejce,
droždí sušené,
máslo,
mléko,
sůl,
cukr krupice,
máslo,
skořice,
škrob,
sůl,
olej
Komentáře (6)