Žampionové rizoto

petram Kuchařka: petram

Bezmasá jídla 1 názor

Suroviny

1 svazek jarní cibulky
500 g čerstvých žampionů
2 hrnky rýže (nejlépe arborio nebo carnaroli na rizoto)
1 hrnek zeleninového vývaru (stačí z kostky)
2-3 hrnky vody
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájené bílé části cibulek, přidáme očištěné a na větší kousky pokrájené žampiony a za stálého míchání restujeme. Jakmile začnou houby pouštět šťávu, přisypeme rýži, promícháme a hrnkem vývaru.

  2. Za stálého míchání počkáme, až se vývar vsákne. Poté zalijeme dvěma a půl hrnky vody, osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme, dokud se všechna voda nevsákne (trvá to přibližně 10-15 minut).

  3. Je-li rýže stále tuhá, přilijeme ještě trochu vývaru nebo vody. Risotto je hotové, když je rýže měkká a pokrm má krémovou konzistenci.

  4. Na závěr podle potřeby osolíme, opepříme a před podáváním ozdobíme nasekanou zelenou natí z cibulek.

Poznámka

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žampionové rizoto

Tématické fráze: žampionové rizoto houbové rizoto se žampiony žampionové rizoto recepty rizoto s žampiony žampionové rizoto recept rizoto se zampiony žampionove risotto recepty z hub žampiony žampiony recepty rizoto arborio houbové rizoto s žampiony žampionové recepty recept žampionové rizoto rizoto zampionove rizoto bezmasé s žampiony risoto se žampiony houbové rizoto ze žampionů sampionove rizoto recepty na žampiony houbové rizoto top recepty