Nutriční hodnoty (Polévka z kyselého zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 571 kJ / 614 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,13 g |
| Tuky | 16,74 g |
| – nasycené | 7,98 g |
| – nenasycené | 9,77 g |
| –– mononenasycené | 6,53 g |
| –– polynenasycené | 3,24 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 25,39 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 3,24 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 88,77 g |
| – cukry | 23,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g kyselého zelí | Zelí bílé kvašené | 400 g |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 4 4 menší brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vepřového sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hnědé pohanky | Pohanka loupaná | 30 g |
| 1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté papriky maďarského typu | Paprika červená sušená | 1 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř dle potřeby | Pepř černý mletý | |
| lístky lístky majoránky na ozdobu | Majoránka sušená |